Om författaren Agneta Schnittger

Utgivning av den första boken
Bokmässan i Göteborg

 

Agneta Schnittger

Agneta Schnittger

Agneta Schnittger, Med Dr, med svensk specialistutbildning i  gynekologi och obstetrik samt fransk vidareutbildning i nutrition och diabeteskunskap på medicinska fakulteten, universitetet i Montpellier. Certifierad i funktionsmedicin 2019 Fun Med, Stockholm

Klinisk verksamhet som universitetsläkare i Linköping och grundare av privata Karolinakliniken, delägare i privatkliniken Swedish Medical Center, Harley Street, London samt under 00-talet egen gynekologpraktik i Sydfrankrike.

Avhandling om obstetrisk screeningverksamhet i sju svenska landsting, 1983, och under 1980-90- talen deltagare i ett 10-tal kliniska läkemedelsprövningar.

Agneta Schnittger är författare till böckerna: INSULIN-den felande länken, LÅG INSULIN REGIM vid metabolt syndrom, binjureutmattning och hjärntrötthet samt INSULINRESISTENS och hormonbalans hos kvinnor.
INSULIN – den felande länken är översatt till franska: INSULINE- le chaînon manquant.

Artiklarna är länkade och publicerade i Medicinsk Access, 2016-2022. Intervjuerna gjorda av Ingemar Ljungkvist finns pà Youtube.

Agneta Schnittger har givit föredrag om diabetes på LCHF-eventet i Säffle 2016 och 2017 samt en  Conference på Rotary Cavaillon/Apt i oktober 2017. Flera konferenser har givits pà Mas Rabassan för mindre sällskap. Videokonferens om diabetes vàren 2021 för 2-heal kliniken i Stockholm.

About the Author

Agneta Schnittger
Agneta Schnittger, Med Dr, med svensk specialistutbildning i gynekologi och obstetrik samt fransk vidareutbildning i nutrition och diabeteskunskap på medicinska fakulteten, universitetet i Montpellier.

1 Comment on "Om författaren Agneta Schnittger"

  1. gunilla ullenius | 6 June 2015 at 18 h 32 min | Reply

    Jag har köpt din bok om insulinresistens och tycker den är mycket informativ. Önskar att många många fler läser den. Tack! /Gunilla, lchf läkarsekreterare luleå

Leave a Reply